söndag 26 augusti 2012

Långa äktenskap




I mars när pappa fyllde 80 så skrev jag att 80 år är respekt.
Det kan man väl lugnt säga om 50 åriga äktenskap också. Det är väl också respekt!

Mamma och pappa samt deras bästa vänner firar det i år. De har varit gifta 50 år och firar alltså guldbrölopp. Alla fyra har hälsan, kan och orkar fira. Igår firade vi tillsammans med dem i 10 timmar. Inte dåligt.

B-I hade fixat förstoringar på deras bröloppsbilder.


Det roliga är att på 50 år har dessa 4 blivit väldigt många fler. De började med att gå ut starkt med att ordna 7 döttrar.
7 döttrar som sedan skaffar varsin egen familj som resulterat i 17 barnbarn. 6 flickor och 11 pojkar.
Lite respektive på det men ännu inga barnbarnsbarn gör att vi igår var dryga 30 talet personer. Några fattas ju tyvärr alltid men närvaron var verkligen imponerande hög.

För jubilarerna och oss 7 döttrar är ju detta en riktig höjdpunkt. Tänk vad roligt att få träffas och prata om allt vi varit med om. Våra familjer har delat mycket genom livet. Många minnen och många skratt blir det naturligtvis.

Fint väder fick vi medan vi väntade på jubilarerna.


Kalasets yngsta deltagare. Kusiner på Karlssonsidan.

Elin tog hjälp av moster för att hälsa Välkommen och skåla för jubilarena

Skål och grattis!



50 års äktenskap är iallafall imponerande. Känns som det blir mindre och mindre förekommande. Vad det beror på kan man ju fundera på.
Ger man upp för lätt nu för tiden eller är det så att man förr stannade hos varandra även om äktenskapet inte var lyckligt.
Lägger inga värderingar i något av det. Säger inte att någon gjort fel i sina val. Är bara väldigt glad att våra föräldrar verkat leva i gott tillsammans i 50 år. Även om inte alla dagar varit rosenröda.

Jag fick prova på att baka bröloppstårta.

Tack för igår alla inblandade. Hoppas vi snart får anledning att träffas igen. Det gav mersmak.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar