måndag 23 juli 2012

Hej igen!

Idag är det 23 juli och 21 år sedan jag fick min andra lilla gosse. Då var vädret betydligt bättre än idag. Solen sken när jag vaknade och kände att någonting var på gång. Jag väckte maken som låg bredvid mig och sa att han var tvungen gå upp och skynda sig vända på höet som var slaget för om ett tag var vi nog på väg till BB för att föda barn.


Dagens födelsedagsbarn



I år är första året vi inte har något hö eller jordbruk att ta hand om. Första året som vi haft semester från ordinarie jobb utan jordbruksbestyr eller anställning på jordbruk. Lite mark och skog finns att hålla efter men inget "EUregeljordbruk"

En ny häftig upplevelse framförallt för lilla gubben men en skillnad för mig som nog är större än man tror. De funderingarna tar vi en annan dag.

Årets semester är till ända. Jag har jobbat en vecka redan. Årets semester handlade mycket om mat. Jag blev tillfrågad redan för över ett år sedan om jag ville laga maten till ett bröllop. Det var en spännande utmaning som jag inte kunde tacka nej till. 69 gäster skulle mättas. Detta med förrätt, buffé och dessert.

Det har varit mycket planering, förslag, önskemål och ändringar innan allt stod på buffébordet. Men brud, brudgum, jag och även brudparets nära fick alla ett ord med och helheten blev till slut riktigt bra.

Den stora dagen i skarpt läge hade jag hjälp av 2 av mina 3 systrar samt en systerdotter. Den hjälpen var ovärderlig och jag är glad så glad att de hjälpte mig. Vi fixade det utan "syskonbråk" tom ;) Tur man blir äldre.

Matlagning brukar det väl för det mesta innebära även när barnen fyller år. Det är då man ska laga deras favoritmat. Så blir det inte när de blivit "vuxna". Födelsedagsbarnet jobbar och väljer en liten krogrunda med kompisar efter jobbet istället för mammas mat. Mamma tycker naturligtvis att han gör helt rätt i det.

Grattis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar