fredag 25 mars 2011

Vårfrudagen,

Våffeldagen, Marie bebådelsedag, Fredag eller Avlöningsdag.

Den här dagen har många olika namn med många olika innebörder. Tror dock att alla har positiv klang oavsett vilket som är det viktigaste just för oss själva.

Fredag, pengar, våfflor och vår är nog viktigare för oss här och nu än att den "helige ande kom över Maria" någon gång för längesen. Om det är tack vare det vi är där vi är just nu idag i just denna värld vet nog ingen till hundra. Handlar bara om var och ens egen tro på just det.

Hursomhelst så har våren gjort otroliga framsteg den här veckan. Vår stentrapp framför huset är bar från snö och is. Gräset tittar fram runt roten av träden. Grusvägen är varierande kan man lungt säga. Blankis, lervälling, översvämmad, otroligt "hålig" och bara bar på vissa ställen. Igår kunden hunden ligga på altanen på jobbet i solen för första gången. Katten går ut frivilligt, hunden vill inte med in och dörren till uthuset går att öppna igen. Har bara skrapat rutorna 2 ggr på bilen den här veckan. Fimpar, hundbajs och skräp var man än sätter fötterna. Men framför allt så har vi sol och fågelkvitter. Någonting är på gång kan man säga!

Finns fler vårtecken föresten. Vårvisningar, utvecklingssamtal, utomhusträningar, pappa fyller år, klockan ska ställas fram, reklambladen fylls av torkvindor, penseer, löparskor,grillar, och badenbaden.

Tydligaste vårtecknet är dock allt som helt plötsligt syns inomhus. Man kan ju fundera om det är avtorkat någonstans i hela huset på hela vintern. Jag börjar nästan tvivla på mig själv.

1 kommentar:

  1. Jaa visst är det en härlig tid nu!! Trots all smuts som kommer fram när snön smälter,men det städar vi bort =)

    SvaraRadera