fredag 11 februari 2011

En mening med allt som händer

Det vill jag inte alls hålla med om! Finns alldeles för mycket hemskheter som jag absolut på det bestämdaste inte tror att det finns en mening med.

All den här snön som kom nu som vi alla har så mycket bekymmer med finns det nog en mening med iallafall. Iallafall om man ska se det lite positivt och det måste man ju göra. Allt blir mycket lättare då.
Tänk vad mycket arbetstilfällen det ger. Vi har massor med människor som nu är ute och gör allt för att få bort så mycket snö som möjligt. De är för övrigt beundransvärda. Kämpar och kämpar men får mest kritik för att de gör ett dåligt arbete men det var en parentes. Det ämnet tar vi en annan dag. Massor med människor som är arbetslösa, pensionärer och de som kanske har ett liv som inte är fyllt till brädden med måsten har iallafall nu en uppgift. Skotta snö. Nu fylls några av dygnets alla timmar. De kanske t.o.m kan få känna sig behövda genom att hjälpa grannen som inte orkar själv.
Alla de som planerar och jobbar för att vägar, tåg, flyg och allt annat ska fungera och gå i alla väder får nu erfarenhet av vad som inte fungerar och kan nu förbättra det till nästa gång. Barn och ungdomar får uppleva en sådan där "riktig" vinter som det var förr. På den gamla goda tiden. De kanske också får åka skidor för första gången. Det är det inte alla barn och ungdomar som gjort.
De företag som tillverkar snöskyfflar, skidor, broddar, skridskor, vinterkängor, snökedjor blomstrar. Ännu mer arbetstillfällen.
Det finns många, många som jobbar och sliter ont på grund av den här snön men det är inte de som iallafall jag hör klaga utan det är ju vi som blir "drabbade" i vardagen av detta. Vi som inte tar oss till jobbet på samma enkla sätt som vanligt. Vi som måste skotta vår egen trapp. Vi som får tidningen försent. Vi som måste ta bort snövallen vid v.år egen infart för att de där dj... som kör plogen inte kan ploga ordentligt och se till att det hamnar hos någon annan. I värsta fall kan det ta nästan 1 hel timme av vår dyrbara tid varje gång. Kan t.o.m bli så illa att man måste hälsa på alla grannar på gatan för de är ju också ute i samma ärende.



Nej meningen med all den här snön är nog att vi "vanliga" människor som inte jobbar i snösvängen ska ta och bromsa upp lite. Det är någon som talar om att idag får du ställa in det där viktiga mötet,kursen,träningen,övningen eller arbetet och hålla dig hemma och njuta av en gratisdag eller bara kväll. Barnen kan få en extra sovmorgon när de stannar hemma från skolan och kan prova skidorna sen när de vaknar. Någon kanske idag blir räddad från utbrändhet för att den är insnöad. Idag får vi ta och göra kyl och frysrens för att vi inte kan svänga förbi affären och handla. Vi kan ta det där vinglaset till middagen för vi kan ändå inte köra ungar eller oss själva någonstans. Bara gilla läget!

Men det bästa meningen av allt är att vi kan få se något så otroligt vitt och vackert!

2 kommentarer:

  1. Undrar bara om du städat sovrummet än:) Och tack igen för en lite annorlunda men mysig stund igår kväll! Helena

    SvaraRadera
  2. Bra sagt!! är det vinter så är det.Finns större problem här i livet än lite snö!!Och vitt o fint är det!!

    SvaraRadera