fredag 24 februari 2012

Förb...mobiltelefoner

Visst är det så att de tar över våra liv mer och mer? Står vi och för ett samtal ansikte mot ansikte med någon och en mobil ringer då går telefonen först. Där står den icke mobilpratande personen och tittar besvärat runt ikring sig och känner sig som den står och tjuvlyssnar och funderar på om den ska vänta eller inte. Ska man naturligtvis inte! Gå!

Vi försöker ju lära våra barn att de ska vänta på sin tur om andra pratar. Men vi själva då? Personen som ringer får ju naturligtvis vänta på sin tur. Ring upp när du avslutat samtalet med personen framför dig.

Svara i telefon när man står i kassan och betalar är för mig som fd kassörska bland det värsta man kan göra i mina ögon. Snacka om att nonchalera kassörskan som person och hennes jobb. Inte lätt att vara trevlig mot en kund som pratar i telefon. Nä, kassörskorna borde ta nästa kund före om vi står och pratar i telefon när det är vår tur. Eller vänta på att man avslutat samtalet innan man börjar betjäna kunden. Gissa om de bakom i kön skulle bli irriterade på den där egotrippade telefonpratande personen som tar över hela butiken med sitt dj..telefonsamtal.

Avvisa och ring upp när du kommit ur butiken.

Eller varför är det så att den som har en mobiltelefon får ta över allt utrymme i ett rum. Lunchrummet är en sådan typisk plats. Där kan det sitta ett gäng runt ett bord, äta sin mat och föra ett samtal. Vad händer då? Jo det kommer in en ensam person och för ett väldigt högljutt samtal med massa hysteriska skratt  och börjar dra i  skåp lådor och microugnar så att alla andra får avsluta sitt samtal för att de inte hör varandra. Snacka om att ta över ett rum!
Gör mig vansinnig!

Man avslutar samtalet innan man går in i ett rum fullt med folk!


Telefonpratande personer kan också vara respektlösa mot andra telefonpratande personer. Om man sitter vid tex sitt skrivbord på ett kontor eller vilket rum som helst för den delen. Ja, då kan det komma in en person till och ta med sitt högljudda samtal i telefon och ta över rummet. Vad händer? Jo, den som satt där först. Kanske vid sitt eget skrivbord får resa på sig och gå ut därifrån för att kunna prata färdigt.
Vansinnig igen!

Om du måste gå in på ett kontor/rum och hämta papper eller vad det än är du ska in och göra där andra har satt sig för att ringa ett samtal då ber man personen på andra sidan linjen att vänta en sekund, hämta det man ska, gå ur rummet igen och ta upp samtalet igen.

Allt handlar ju bara om respekt för fasen! Respekt mot vår omgivning och medmänniskor!


Respekt är ju faktiskt också att ringa upp de där personerna som ringt och man avvisat pga respekt för andra människor.

Naturligtvis är det så att man ibland måste ta vissa samtal, eller situationen gör att det faktiskt  fungerar att ta det men då reser man på sig och går ut ur rummet där de andra sitter. Ingen vill höra ditt samtal och de som är kvar har rätt att kunna fortsätta prata med varandra.


Ja, vi hörs på mobilen då, gott folk! :)


1 kommentar:

  1. Haha ,vem är det som retat upp lilla yster nu då ?? Men som vanligt har du helt rätt =)

    SvaraRadera