måndag 13 februari 2012

Kvarglömd deg

Hade precis bestämt mig för en väldigt tidig kväll i sängen. Dels för att helgens väldiga nattsudd på 50 årskalas är kvar i kroppen och dels för att jag har en nypåbörjad bok på nattduksbordet.


Döm då om min besvikelse när jag kommer på att jag glömt en deg till 3 limpor i min assistent. Kan lova att jag övervägde att slänga denna väljästa deg i soporna. Men naturligtvis gjorde jag inte det utan bakade ut 3 fina limpor. Sitter alltså här nu för att de ska jäsa upp fint i sina formar, innan de ska in i ugnen.

Kan ju också passa på att tala om att jag tillagat kroppkakor idag. Inget som jag  gör varje vecka direkt, men någon gång om året. Jag gör kroppkakor på kokt potatis som blir vita. Finns varianter på råriven potatis och även på sådana som har både och. De blir gråare i färgen.

Förra året så tävlade jag och en arbetskamrat på jobbet om vilka som var godast. Detta blev ju naturligtvis något vi var tvungna att upprepa. Inte riktigt på dagen 1 år sedan sist men nästan.

I år har vi skickat ut en inbjudan till våra arbetskamrater att vara med och bedömma våra kroppkakor om de vill. I morgon går alltså denna stora viktiga och fullt allvarliga tävling av stapeln kl 12.15. Vita vs Grå!

Måste ju hända lite icke arbetsrelaterat bus på jobbet också.

Kroppkakor som ska serveras med skirat smör och lingonsylt.


Imorgon har jag också utvecklingssamtal på jobbet föresten. Ska nog framföra ett förslag på att vi måste ha mer tävlingar personalen emellan på vårt jobb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar