lördag 21 januari 2012

De ä glint

Nu är det inte kul att bo utan asfalt. Det är is överallt. Att förflytta sig utomhus nu är knappt tänkbart. Måste man så får man räkna med dubbla tiden ungefär. Dels för att man går som en nöding pingvin, dels för att man får gå omvägar genom skog och gräsmattor istället för på vägar. igår när jag skulle kliva in i bilen höll jag på att testa om jag kunde gå ner i spagat. Satte in ena foten i bilen och vad händer då. Jo den andra åker iväg. Fick snabbt tag i ratten och bildörren som tur var och kunde dra mig rätt igen. Kan lova att det var en rätt vacker syn.  
Hemma på gården har vi ändå försökt sanda men hur beter sig sand på svallis. Jo den åker lika mycket kana som vi själva.
Den där vassa flisen som de inte vill ha i stan för att det blir punktering på cyklar och barnvagnar vill jag ha. Den hjälper ju mot halkan. Ända till dagsmejan kommer. För då smälter den ju genom isen och man ser den. Men försent upptäcker man att den ligger under isen.
Köpte mig underbart bra broddar ifjol. Någon....har slarvat bort dem. De gjorde att man åtminstone kunde gå med soporna och hämta posten. Mer därtill faktiskt. De var suveräna. De höll nog björn och varg t.o.m borta för det var ett jäkla väsen när broddarna trängde genom isen med alla mina kilo som tyngd.
Nej det får nog bli att städa lite och se om man kan hitta broddarna. Men nu ska jag måla på mig ett ansikte och ha lite klädångest för om en liten stund bär det av till jobbet. 2 dopgudstjänster och en vigselgudstjänst ska vi ha idag. Efter det är vi bjudna på mat ikväll. Tur för oss det.


De här små gröna bakelserna gjorde jag åt en liten tjej som hade  7 årskalas igår.

1 kommentar:

  1. Ja håll dej upprättt,en kompis halka omkull i går o bröt foten,och där var det asfalt,isfläck,snö över.
    Så leta fram broddarna!!

    SvaraRadera