fredag 13 januari 2012

Enkel vigsel

Eller enkel och enkel. En vigsel är ju en vigsel. Ingen vigsel är ju enklare än någon annan. Alla betyder ju det samma. Nej det jag menar med enkel är ju att det naturligtvis inte behöver slås på stora trumman bara för att man vill gifta sig.

Blev lite inspirerad nu för att jag fick veta att vi frampå har en vigsel bokad en vardag förmiddag i en av församlingens kyrkor.  Tänk så härligt. Ta en ledig förmiddag från jobbet för att gå till kyrkan och gifta sig. Utan att känna krav på rätt datum, kläder, mat, dryck, festlokal, färgtema, bordsdekorationer, tärnor, bestman, fotograf, bil, solister, musik på festen, personal till festen osv osv. Ni vet det kan ju bli hur stort som helst.
Finns ju billigare fordon också förstås :)


Naturligtvis är det drömmen för många och då ska man ju också försöka förverkliga den. Jag älskar att ordna kalas och är det så är det ju ett gyllene tillfälle att få göra det. Men det finns ju också de som rent ut sagt hatar att ställa till med stor baluns och som kanske just därför inte gifter sig. Det är ju synd.

För väldigt många är det ju naturligtvis också en fråga om pengar. Allt kostar. Klänning, kostym, skor, blommor, mat, dryck, bil, fotograf, lokal. Ja listan kan ju göras hur lång och dyr som helst.

Nä tänk vad fint att ringa sina närmaste och be dem ta ledigt en fredag inom några veckor. Eller inte ens det, om man inte vill. Kyrkans personal kan vara vittne om man inte vill ha några gäster. Leta reda på favoritplaggen i garderoben, kanske köpa/plocka en blomma och åka till en bokad tid i kyrkan för att gifta sig. För att bli man och hustru. Det som faktiskt är meningen med det hela.

Det samma gäller ju naturligtvis dopet av våra barn. Det behöver inte bokas månader i förväg och bjuda hela släkten och vänskapskretsen på mat eller tårta. Går ju lika bra i all enkelhet för att sedan åka hem och äta lunch eller gå på skogspromenad.

Nä, ta nu och fria där hemma (skottår) och lyft luren till församlingsexpeditionen och boka er vigsel nästa vecka!

Det här ämnet har inspirerat mig förr kom jag på. Här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar