lördag 25 maj 2013

3e dagen i Italien.

Bra frukost på det här hotellet också. Veckans första "dag" ska gå av stapeln. B & C står för planeringen av den. 
Tyvärr så är läget så att det har inte varit så dåligt väder i området på 20 år vid den här tiden på året. Vi har fått rapporter om att hemma i Sverige har helgen varit riktigt riktigt varm. Även om det fula vädret är på väg att vända så har det hittills inte varit kanon. Men heller inte jättedåligt.Med facit i hand så  kanske man inte vill ha kanonväder heller om man ska gå de här vägarna. Lederna närmast kanterna och vattnet är stängda på grund av att det rasat i det gångna ovädret. Idag har vi alltså gått den leden närmast kusten mellan Monterosso och Vernazza. Den har klarat sig bra men något litet ras stötte vi på. Hade troligtvis även regnat lite pånatten eller morgonen för bitvis var det riktigt halt. 2 partier var alldeles för branta i uppförsstigningen för att jag inte skulle låta som en asmatiker med riktig andnöd. Är ändå glad att vi gick i den riktningen för det var värre brant på slutet än det hade gått uppför i början. Jag var nog dock den enda i sällskapet dom tyckte så.
Turen var förutom 2 alldeles för branta stigningar ( för mig) en otroligt vacker vandring som bjöd på otroligt vacker utsikt över havet samt citroner, kallor  och olivträd.
Tidsangivelserna och längden på sträckorna stämmer väldigt dåligt här också. Precis som när vi var Sanna gäng till Österrike.
Väl framme i Vernassa efter ca 3,5 timme handlade vi några flaskor vin och öl samt goda ostar, bröd, oliver och salami. Vi dukade upp nere i hamnen och njöt i fulla drag av vår måltid.  Vi fick många blickar på oss men det klarar ju det här sällskapet utan att skämmas.  Efter maten blev det en siesta i solen som visade sig från sin bästa sida.










En trupp gick och kollade tågtiderna medan en grupp stannade kvar och tog en öl till i solen. 
Det här med tider och tidtabeller verkar dock inte vara Italienarnas starka sida. För tidtabellen som satt uppe i stationshuset gällde inte alls. När vi kom till station var det tydligen mer än en halvtimme kvar till vårt tåg skulle gå. 
Perfekt att gå tillbaka och äta en glass alltså! 
Väl hemma i Deiva Marina blev det lite proviantköp i lokala butiken. Sedan bjöd B och C på Gin och tonic på hotellets strand innan behövlig dusch. Vågorna gick riktigt höga och det var hur häftigt som helst att sitta där och titta ut  över havet.
Den rekommenderade restaurangen Clipper var stängd och Blue Matina fick besök av oss en andra kväll i rad. Servitrisen som vi lite elakt kallade clownen Manne pga sitt stora lhår under hucklet blev glad att återse oss och servade oss på bästa sätt, pigg och glad.
En kaffe i hotellets bar innan vi vid 23 tiden kröp i säng på våra fina rum. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar