lördag 25 maj 2013

Dag 1 i Italien

Igår startade vi vid midnatt från Öa Fågelvik. Första stopp i Karlstad för att möta upp andra halvan av vårt resesällskap. 8 redan trötta men förväntansfulla styr nu kosan mot flygplatsen i Oslo för att styra vidare mot Italien. Allt går smärtfritt med incheckning och mellanlandningar. När vi väl nått Milano och fått vår hyrbil kom första kruxet. När vi till slut lyckats få in all packning och oss själva med tankeverksamhet som gick åt skilda håll kunde vi konstatera punktering på bussen. Börja om från början och en försening på 1 timme var ett faktum. 
Till slut når vi vid 4 på eftermiddagen hotellet för första dygnets vistelse. Hotell Alveri strax utanför centrala Venedig.


Ett snabbt byte av kläder och 5 timmars promenerande i en stad som man hört så mycket om. Skitigt och luktar illa var någon synpunkt. Det hållet jag inte med om. Vattnet och hela staden otroligt mycket renare än vad  man fått beskrivet. Däremot väldigt slitet och nergånget men en charm som bara finns i gamla och trånga städer. 
Gondol är svindyra och likaså maten fick vi också höra. Maten i Venedig var nog väldigt likvärdigt med att gå ut hemma i Karlstad. Nu är man ju dessutom på semester och tänkt att kosta på sig lite. Italien till ära och vi njöt av pizza och husets vita vin.
Gondol däremot kände iaf jag att det inte var värt att lägga pengar på. Detta utan att ordentligt kolla vad det kostade ens.
Ja, klockan är nu 22 på lördag kväll och vi har varit uppe sen 5 i fredags morse. Slumrat på planet någon stund och även i hyrbilen till hotellet, eftersom jag inte behövde köra. Tack och lov! tempot och körningen i landet är lite hätsk. 
Känner att jag kommer somna gott framför italiensk dubbad Rambofilm på nyrenoverat fint, gult och långsmalt hotell med mkt fräscha rum.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar