söndag 26 maj 2013

Italien dag 6

Idag blev det frukost tidigare för att hinna med ett tidigare tåg. Idag var startpunkten Manarola för att ta oss över till Riamagiore. Huvudleden var ju stängd här med men vi visste ju att det fanns alternativ även nu . Säkert väl så fina.
Vi irrade upp och ner och fram och tillbaka både länge och väl innan vi blev kloka på hur vi skulle gå, men efter en dryg timme var vi på väg ut ur staden. Det här var de 2 byarna som låg närmast varandra och skulle inte ta så lång tid om vi inte tog ett väldigt långt alternativ som fanns. Det gjorde vi inte men det blev en hel del trappor neråt som sög i mångas ben innan vi var på plats i byn.
Ifrån den här byn kan man ju normalt gå kärleksstigen. En fin liten  led där par hänger kärlekshänglås. Den var ju alltså stängd så vi fick gå fram till grinden och hänga vårt lås där istället. Kan tala om att vi inte var de enda som tänkt så. Det hängde massor med hänglås vid grinden.
Även idag blev det en underbar medhavd lunch nere i hamnen på klipporna. Utsikten är bedårande.
Efter lunch tog vi tjejer oss en tur i byn och lyckades inhandla oss en varsin fin skinnväska. Lika väskor men olika färger. Cerise, vinröd, tegelröd, och brun. Min var den cerisa.
Efter det blev det båt från Riomagiore till Monterosso via Manarola, Corniglia och Vernassa. Riktigt häftigt att se byarna från havssidan. Dessutom fick vi plats uppe på däck och fick njuta av både sol och utsikt.
Väl i Monterrosso blev det en timme i byn  innan tåget tog oss tillbaka till Deiva Marina och vår hotellstrand. Ett dopp i det salta vattnet och en liten vilostund i solstolen.
Idag var restaurangen Clipper öppen som vi kikat på några kvällar tidigare efter tips av hotellägaren.
Jag åt en riktigt god Risotto seafood och övriga verkade också nöjda.
Nu hägrar hotellsängen innan vår sista aktivitetsdag är här.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar