lördag 25 maj 2013

Dag 5 i Italien.

Idag var det dagen för vilodag och även min födelsedag. Stranden var vårt mål för dagen. Vi åt frukost vid 8.30 precis som tidigare dagar. Där tog vi beslutet att ta 10tåget till La Spezia för att shoppa och titta på en stad en stund. Tanken var tåget hem igen och sätta oss vi stranden.   Bränna oss skulle vi säkert hinna med även om vi inte bänkade oss i solstolen hela dagen. 
Benen har varit möra på oss alla idag och vi gick lite stelt lite till mans när vi tog trapporna från perrongen.
Det blev lite olika uträttningar i staden. De andra som har barnbarn köpte barnkläder. I köpte ju så klart en väska. Hon älskar väskor och har ju kommit till landet väska med stort V.
H och jag nöjde oss gott med att se staden och njuta av riktigt god italiensk glass.
Efter ett enhälligt beslut så bestämde vi oss för att ta ett tåg redan 13.15 hem istället. Solen gassade och hotellets fina strand vi havet lockade.
Det blev bad och solande direkt på varma stenarna på backen och sedan gick herrarna och provianterade i den lokala butiken. De kom tillbaka med egenhändigt mixad sangria, ost och salami.
Vid sjusnåret var det dags för dusch på rummet innan samling vid 8 för dagens restaurangbesök.
Idag blev det mat på intilliggande hotell. För min del spaghetti carbonara, husets röda vin och till efterrätt en Irish coff'e. Det var en riktigt god carbonara och en vansinnigt stark Irish. Tror de tog en liten espresso i viskyn bara. Men den gick ner. Mycket godare än gårdagens grappa.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar