lördag 25 maj 2013

Italien dag 2

Sov gott hela natten trots att första tanken om hotellsängen sa att den var väldigt hård. Märktes att man blivit snuvad på en natts sömn.
Frukosten på Hotellet var riktigt bra. Fanns bra utbud även om man inte bara vill äta sötsaker till frukost. Kostnaden för väldigt fint dubbelrum för 2 pers, 1 natt med bra frukost endast 790kr inkluderat serviceavgift som vi inte räknat med, känns riktigt bra.
Efter frukost bar det tvärs över landet mot vårt egentliga resmål. Cinque Terre i norra Italien.
Resan på dryga 40 mil bjöd på stop efter dryga 20 och byte av chaufför. Inhandlades picknickmat för ett senare stop när motorväg skulle bytas  mot mindre bergväggar.
Förhandlingen i bussen om att få ta den mindre bergsvägen lyckades tack vare att den som så önskade införskaffade sällskapets enda korkskruv.
Vägarna över bergen är otroligt branta och kurviga. En otroligt stor motorcykel trafik och tom vägskyltar med dödskallar på. Tyvärr hann vi inte med med kameran. Hoppas på fler chanser.
Lunchen var otroligt god och utsikten sagolik, där vi satt bland orkidéerna och drack riktigt gott rödvin och parmaskinka.







När vi konstaterar att bränslet sjunker och vi beslutar oss för att återvända mot motorväg resten av vägen protesterar Gpsen och återvändsgränderna möter oss och även lösgående grisar.


 
Väl framme vid hotellet i Deiva marina några mil innan området Cinque Terre kunde vi konstatera att om det första hotellet var bra så var det här rena fullträffen. I mitt tycke iaf som inte har det här sällskapets största resvana. 
Byn var väldigt liten och vad vi tror var halva kunde vi se på en kvart i väldigt sakta mak. Detta efter en godkänd måltid på restaurangen Marina (tror jag) för endast 10 euro per/person där 1/4 l vin ingick i måltiden.
Att strosa i mörkret och höra samt se vågorna slå mot stranden under röd flagg är mäktigt!
Önskan om att den röda flaggan ska halas under veckan och att solen ska kunna värma oss vid de blå parasollen intill hotellets husvägg är naturligtvis stor. Jag har aldrig tidigare haft den chansen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar