lördag 25 maj 2013

4e dagen, Italien

Idag var det H och jag som skulle planera dagen. Vi hade byn Corniglia på vår lott. Den minsta byn av de 5 och den som är minst turistig.
Vår tur börjande med proviantering i den lokala butiken innan vi gick vidare.
Den sevärda som finns är egentligen mest en kyrka så det var ju det som fick bli vårt huvudsakliga mål. 
382 trappsteg upp från järnvägen ligger byn belägen och trapporna fasade naturligtvis jag och mina kilon gemensamt för. Det fanns bussar att ta så jag tänkte att jag provar väl och sen går jag väl ner och tar bussen om jag inte orkar. Trapporna var inte alls jobbiga utan gick fort och lätt.
Den blå huvudleden mellan byarna var ju stängd efter ovädret så vi tänkte att vi går till kyrkan iaf och sen kanske vi kunde ta tåget till åka till Deiva Marina och ta en vandring som utgick därifrån.
När vi väl var på plats att gå så bestämde  vi oss för att gå en led högre upp mellan byarna Corniglia och Manarola, via Volastra. 
Med facit i hand så ska vi vara glada att huvudleden var stängd för annars hade vi ju aldrig gått här. Vilken utsikt och vackert promenad. Tog oss ca 4 timmar men då sprang vi ju inte fram. Mycket stigningar och branter men väldigt naturskön väg via en härlig vinodling bl.a.
Vädret blev soligt och riktigt varmt en och annan röd kroppsdel kunde vi hitta i vårt sällskap när kvällen kom.
Väl i Manorola blev det en iskall välförtjänt öl innan vi tog tåget hem till Hotellet i Deiva Marina.
Väl på hotellet blev det en drink på hotellets strand och även ett bad för vissa efter att tävlingsinstinkten smög till på hos Mr À och E.  En  lokal pizzeria bjöd oss sedan på hittills veckans bästa restaurangmat efter det.
Mr E bjöd på inhemska drycken grappa innan sängdax. Det var ju inte så jättegott. Nästan lite hembränt men med lite fruktig smak. Men smakat har vi gjort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar