söndag 26 maj 2013

Italiens 7e dag





Idag vaknade jag till ljudet av regn åska och blixtar och målet att gå en tur direkt från Deiva Marina där vårt hotell ligger. Håkan kunde dock efter en dag och natt med värk i ett knä konstatera att det bästa var att inte ge sig ut i okänd mark. Mycket stigningar och framförallt nedåtgående skulle inte funka. Vi bestämde oss för att hålla oss i civilisation och se oss om i stället.
Vi tog sällskap till gamla stan, därifrån som leden till Monala startade. Vi vinkade av dem och själva så lusade vi oss igenom byn Diva Marina. Efter 2 timmars promenad med bla kyrkbesök blev det inköp av underbar olivfoccaia och pizzaslize samt öl. Det tog vi med oss det ut på den jättefina utkiksplatsen över havet. Vädret idag var ju lite sämre och vi kunde beskåda otroliga vågor. Medan vi satt och åt vår lunch sprack det upp mer och mer så vi beslöt oss för att njuta av solen vid hotellet och vänta in de andra. På väg tillbaka fick vi se den emu som vi sett ligga intill ett brofäste dagen innan. Den stackaren har tydligen blivit hitflyttad tillsammans med en annan emuhanne från sitt hemland.
Väl på hotellets altan stoppade jag ljudbok i örat och blundade mot solen men kunde ändå njuta av det rogivande och samtidigt mäktiga ljudet från vågorna. Jag beställde också in ett vinglas och kunde konstatera att jag hade det skamligt bra. Efter en halvtimme kom de övriga och vi blev sittande i solen flera timmar till. 
När siestan var slut för butikerna vid 5 så tog vi tjejer våra plånböcker med oss för att införskaffa lite smått och gott för att ta med hem. Kvällens middag skulle sedan intagas lite tidigare än andra kvällar eftersom resan från hotellet bör starta vid  halv sju snåret nästa morgon.
Kvällens middag intogs på det hotellets restaurang som vi ätit på 2 kvällar tidigare.
Tillbaka på hotellet så betalade vi och gjorde klart så att vi skulle kunna åka snabbt och tidigt nästa morgon.
Hotellets ägare bjöd oss alla på 1 fri drink  innan vi gick till sängs för en sista natt till ljudet av vågskvalp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar